Alleen de fijnste plantaardige natuurlijke ingrediënten zijn in deze zeepjes verwerkt. De vrouwelijke medewerkers van dit fairtrade bedrijf in Thailand verdienen met dit ambachtelijk werk een vaste baan met een vast inkomen. Niet onbelangrijk in een land waar vrouwen in de prostitutie terecht kunnen komen als ze geen betaald werk kunnen vinden.

Soap-n-Scent is gelegen in de prachtige stad Chiang Mai, Thailand. Chiang Mai is populair bij toeristen van over de hele wereld vanwege de nabijheid van de Himalaya gebergte en vele andere prachtige attracties. In de loop der jaren heeft Chiang Mai een wereldwijde reputatie opgebouwd voor handgemaakte, ambachtelijke producten en ambachten. Soap-n-Scent streeft ernaar voort te bouwen op deze prachtige traditie door de wereld het beste te bieden in handgemaakte bad- en lichaamsproducten met behulp van traditionele methoden die worden verbeterd door de allernieuwste wetenschap.

Het wordt als immoreel beschouwd om een ​​dier te doden voor een stuk zeep daarom maakt Soap-n-Scent hun zepen met pure plantaardige oliën die huidporiën niet blokkeren, in tegenstelling tot dierlijke vetten.

De blokken zeep zijn te krijgen in een groot aantal heerlijke geuren. Daar naast zijn er verschillende andere vormen te krijgen, zoals een hartje of potjes met kleine gastenzeepjes. 

Heel fijn is de shampoo- & bodybar. Een heerlijk stuk zeep aan een koord, in 4 verschillende geuren. Ideaal in de badkamer en op reis en het scheelt heel veel plastic!