Deze authentieke, handgemaakte manden zijn dubbel mooi. Mooi voor in huis en mooi voor de maker. 

Deze manden worden gemaakt in een familiebedrijf in Ngaye, Senegal, op 110 km afstand van Dakar. Het ambacht wordt alleen door vrouwen beoefend en de kennis gaat over van moeder op dochter, op kleindochter. 

De manden worden in de eigen leefomgeving met de hand gemaakt, binnen of buiten. Ze worden gevlochten van gedroogde rietstengels uit de omgeving. In de regentijd gaan zowel de mannen als de vrouwen naar de rivier om het riet te snijden, waarna het kan drogen. Om te vlechten wordt kleurig plastic gebruikt, afvalresten van een fabriek waar plastic bidmatjes gemaakt worden. Zo ontstaan allerlei manden in unieke kleurencombinaties en unieke vormen. Daarnaast zijn ze supersterk en daardoor zijn ze op heel veel manieren te gebruiken.

De vrouwen worden per mand betaald. Van de opbrengst van de manden wordt geïnvesteerd in noodzakelijke voorzieningen en een betere toekomst voor de kinderen.

Onderhoud: zo nodig afnemen met een vochtige doek. Mocht de mand onverhoopt vervormen dan kan je de mand nat maken en opnieuw in vorm brengen en laten drogen.